(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zapečené maso se smetanou

Potřebné ingredience
Množství záleží na každém.
-kuřecí maso, cibule, uzený bůček, rajčata, 1 smetana 12%, 1 lžička solamylu, koření (dobromysl nebo provensálské koření nebo gyros, prostě kdo jaké koření má rád si přidá do smetany), tvrdý sýr, sůl
Postup přípravy
Maso nakrájené na plátky nebo na nudličky orestujeme na troše oleje. Na stejném tuku opečeme slaninu nebo uzený bůček, vyndáme a nakonec osmahneme cibulku nakrájenou na půlkolečka. Do zapékací misky vrstvíme nejprve rajčata, slaninu, cibulku a maso. Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali 1 lžičku solamylu s kořením a solí, přidávám i trochu vegety. Vše zapékáme bez přikrytí. Před dokončením této mňamky, poklademe ještě plátky sýra.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé